7. valné shromáždění SECE ve Florencii

V toskánské Florencii se ve dnech 20.-26. září sešlo 7. valné shromáždění Společenství evangelických církví v Evropě. Do konferenčního střediska Convitto dela Calza se sjelo 95 delegátů členských církví, aby spolu s poradci a hosty shrnuli činnost společenství za 6 let, které uplynuly od předchozího shromáždění v Budapešti, stanovili úkoly pro další cestu společenství – a v neposlední řadě, aby společně slavili bohoslužby a vedli spolu rozhovory v pracovních skupinách i při neformálních setkáních.

Valné shromáždění zvolilo novou třináctičlennou radu společenství, která pak ze svého středu vybrala tři prezidenty – německého biskupa Friedricha Webera, Kláru Tarr Cselovzsky z Maďarska a Gottfrieda Lochera ze Švýcarska.

Přijalo dokumenty, které jsou výsledkem věroučných rozhovorů: Písmo-vyznání-církev o evangelickém pojetí autority a Úřad-ordinace-episkopé o evangelickém pojetí ordinované služby v církvi. Pro budoucí cestu společenství určilo, že novým tématem věroučných rozhovorů bude církevní společenství, že bude rozvinut studijní proces o pluralitě náboženství a že se společenství bude pod heslem Evropa reformata aktivně podílet na oslavě 500. výročí reformace v Evropě v roce 2017.

Podrobněji na stránkách valného shromáždění.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.